OverzichtAlgemeenBelgieVS PolitiekIsraelIrak

VS politiek

 • 5-11-2008 Noord-Amerika kruipt langzaam terug uit de modderput
 • 20-1-2005 Condoleesa not right. Europe to take position pre-emptively
 • 06-11-2003 Aan netwerk.tv:
  Landgenoten verkopen, wat hen ook wordt aangewreven?

 • 27-10-2003 Beoogde chaos in Irak gerealiseerd
 • 18-06-2003 NATO nonsens
 • 02-06-2003 Multiglobalism
 • 12-04-2003 Le monstre americain
 • 26-04-2003 USA's aggression is a regression
 • 01-12-2002 American vultures hovering over Europe again
 • 22-09-2002 Met Bush als president:
  De historische klok eeuwen teruggedraaid?

 • 17-02-2002 Sluipend AMERIKAANS GEVAAR groter dan gevaar terrorisme
 • 03-02-2002 Vervanging F-16 door nog meer van dat...(bis)
 • Amerikanen maken Nederland week voor Joint Fighter Strike programma
 • 02-02-2002 Amerika als leider(2)
 • 31-01-2002 "War against terror" THE GLOBAL EXCUSE
 • 29-06-2001 Botsing met Chinees jachtvliegtuig
 • 10-01-2001 De VS als leider van de hele wereld?
 • September 2000 Amerika koopt zich een nieuwe president in de VS
 • 08-07-2000 Message to Clinton


 • TOP  TOP

  08-07-2000 Message to Clinton

  Dear President Clinton:

  I urge you to cancel immediately the plans for a National Missile Defense (Star Wars) system. What we need and what we want is nuclear disarmament not a new arms race.

  Star Wars jeopardizes our chance for a world free of nuclear weapons. It undermines historic treaties with Russia, alienates the allies of the United States, and will encourage other countries to build more nuclear weapons and missiles.

  Please make the right decision and Stop Star Wars immediately.

  If you think America is mature enough to play the role of leading the world, then use a policy that generates more confidence, not fear and suspicion. Use the scarce resources of the world to promote, not to destroy. Promote education that destroys fear in the hearts of your own people. Accept advice of the Natural Law Party in your country.

  Sincerely,

  Mr. Pirard B.
  Email: ben.pirard@glo.be

  Email this message to President Clinton at president@whitehouse.gov
  Fax this message to President Clinton at 202-456-2461  TOP

  September 2000
  Amerika koopt zich een nieuwe president in de VS

  De kandidaten van de geldlobby weten de publieke opinie te hersenspoelen met niets zeggend schijnvertoon en peperdure propaganda.
  Hun campagne bestaat erin via de media de publieke opinie in de ban te houden van inhoudloze aandachttrekkerij en nationalistische stemmingkwekerij.
  De functie hiervan schijnt vooral: vermijden dat de potentiële kiezer zelfstandig zou gaan denken, en zich vragen gaan stellen over ernstige zaken als de kwaliteit van zijn samenleving, en van zijn zogenaamde democratie...


  TOP

  10-01-2001
  De VS als leider van de hele wereld?

  Theo,
  Mag ik er op wijzen dat de NAVO pas zeer laat heeft toegegeven, dat zij verarmd uranium in projectielen gebruikte. De opgegeven reden voor het laat toegeven is: bureaucratische traagheid.

  Moeten we dus besluiten dat ook onze defensieministers en zeker onze staatshoofden, het slachtoffer van deze 'bureaucratische traagheid van de NAVO' waren, en bijgevolg de kans niet eens meer hadden te riposteren tegen dit naakte feit op zich: uraniumbommen op Europese bodem?

  Hun medeplichtigheid door schuldig verzuim zou dan pas goed aan het licht zijn gekomen. Maar intussen zijn ze er wel allemaal mooi ingetuind, door expert superlatieve-bellen-blazer, de VS regering.

  Jammer toch dat nu dat Balkansyndroom het daglicht begint te zien, en het feit dat al zoveel Europese soldaten gestorven zijn, niet meer kan ontkend worden.

  Het 'eigen belang' van een staat is wel een relatief iets, dat toch aan zekere grenzen gebonden zou moeten zijn, niet? De meeste staten zijn daarom duidelijk ook door grenzen afgebakend, zoals huizen in de straat. Dat men al eens last met een nabije buur krijgt is niet wenselijk maar vrij courant.
  Maar dat een bepaalde bewoner het altijd weer met bewoners uit andere huizen, zelfs helemaal aan het andere eind van de straat, aan de stok krijgt, en dat die huizen dan nog letterlijk verwoest raken ook, daar zit toch wel wat meer achter... Welnu de VS slaagt er regelmatig in het aan de stok te krijgen met volkeren en staten aan de andere kant van de wereld. Als dat geen bedreiging is...

  Het is niet altijd onmiddellijk duidelijk dat zij het vuur aan de lont zouden steken. Alhoewel dat in Kosovo duidelijk wel zo was.

  Maar kijk eens naar de voorgeschiedenis van polarisatie, conflict en uitbarsting, en de rol van vroege en late 'adviseurs' of 'consultants' in dat proces.

  Ik hoop inderdaad dat mensen intelligent genoeg zijn om mijn aangepast citaat van een antiek Romeins staatsman niet al te letterlijk te nemen, maar wel de analogie zouden beseffen met de historische situatie waar het aan ontleend werd, mutatis mutandis...

  "Ceterum censeo Americam delendam esse"  TOP

  29-06-2001
  Botsing met Chinees jachtvliegtuig

  En kijk wat er nu weer gebeurt. :verward: Ze botsen per ongeluk op een Chinees jachtvliegtuig. Met een spionagevliegtuig. Dat zat daar om de goede diplomatieke betrekkingen te bevorderen. 'In territoriale wateren'. 'Een routinevlucht' klinkt het alsof het om een lijnvlucht gaat. Natuurlijk als je onbeleefd spieken al een hele tijd doet, dan kan je zeggen dat je even een routine afwerkt, wanneer ze je betrappen. Of het echt overtuigend overkomt?...

  En waarom zijn die Chinezen nu ineens zo gepikeerd omdat de VS wapens aan Taiwan willen leveren? Toen hun ambassade in Belgrado door de Amerikaanse NATO-gevechtsvliegtuigen werd kapotgeschoten deden ze daar ook al zo moeilijk over. Zoiets moet toch allemaal kunnen als je de leider van de wereld bent. :sarcastisch: En is het dan verkeerd om wapens te leveren aan een vredelievende provincie van een land aan de andere kant van de wereld, als je zelf het vredelievendste land bent, dat nooit nergens stookt, alleen maar 'vrede' wil? :D


  Ceterum censeo Americam delendam esse  TOP

  31-1-2002
  "War against terror"
  THE GLOBAL EXCUSE

  Onder het globaal excuus van een zogenaamde oorlog tegen zogenaamd terrorisme is een onderbeschaafde mogendheid bezig de wereld verder te verdelen, de volken tegen elkaar op te hitsen, chaos te veroorzaken, en dan - zogezegd al bemiddelend -, hun land tot nieuw wingewest voor caca-cola cultuur te maken...


  TOP

  02-02-2002
  Amerika als leider (2)

  Het Amerikaanse spionagevliegtuig heeft zeer dicht bij Chinese straaljagers gevlogen, zal je bedoelen. Aangezien het zich heel dicht bij of over de grens van de territoriale wateren, van een ander land nota bene, aan de andere kant van de wereld, bevond. En dat was niet de eerste keer, dus komen er waarschuwingen, van :kwaad:'ga weg, je hoort hier niet thuis'. En dan komt er stoer terugdreigen, :p en het wordt gedrag zoals tussen twee agressieve wegpiraten, tot er ongelukken van komen.

  Natuurlijk wek je argwaan als je de buren gaat bespieden, in plaats van ze vriendelijk te groeten. En zo geef je dan zelf voeding aan je paranoia, :o en dat wordt een escalatie van onbegrip en onverdraagzaamheid. Door iedereen overdreven te wantrouwen heeft Amerika zelf een sfeer van angst en spanning gecreëerd. En dat komt omdat ze zichzelf nog het minst van al vertrouwen. Hun fundamenteel gebrek aan zelfvertrouwen wordt toegedekt onder een schild van valse uitstraling van stoerheid.

  Jammer genoeg zitten ze vanonder hun schild van stoere :cool: charmerende zelfverzekerdeid intussen vanuit hun fundamenteel angstgevoel :schrikken: allerlei intriges rond de wereld te spinnen, waarbij ze anderen proberen mee bang te maken, en op te jutten en tegen elkaar op te zetten.

  Zodra het vuur aan de lont is zijn ze er dan als de kippen bij om zichzelf :sarcastisch: als opperste vredesonderhandelaars in de kijker te werken. De wapens zijn dan al lang geleverd, de militaire 'adviseurs' (stokers en spionnen) al lang ter plaatse.

  Ook de Marshallplannen met de contracten voor wederopbouw liggen al klaar in de lade, nog voor de eerste kogel wordt afgevuurd. Nadien, als het verdeelde land of continent volledig uitgeput en bankroet is, en dus niet langer nog wapens kan betalen, dan komen ze helpen de laatste stoot geven en bieden zich aan als leider ;) van de onderhandelingen voor vrede en wederopbouw. En dan mogen de wederhelften zich elk apart via leningen aan deze leider binden. De Europese landen mochten als onderpand voor dat mooie Marschallplan allemaal al hun schatkistgoud naar Ford Knox laten voeren als waarborg, weet je dat nog?

  Bij alle voorbeelden die je noemt is hetzelfde scenario herkenbaar. Er is eerst een verdeling of afsplitsing gebeurd. Dan werden de twee helften tegen elkaar opgezet, er werden 'adviseurs' gestuurd (recent nog naar de UCK), de ene werd aangemoedigd de andere aan te vallen, dan kwam een vredesvoorstel met de nodige contracten met aanhangsels, met steevast de verplichting Amerikaanse troepen op het grondgebied te laten kazerneren. :( Van daaruit begint het hele verhaal opnieuw, steeds verder de wereld door.

  Dit soort leiderschap leidt alleen tot vernietiging en uitbuiting van wie erin trapt.


  Ceterum censeo Americam delendam esse


  TOP

  Amerikanen maken Nederland week voor Joint Fighter Strike programma

  Landen uit Europees verband losweken om verbintenissen met de andere kant van de oceaan aan te gaan. Visioenen voorspiegelen van een nieuwe jachtbommenwerper, die er uit ziet als een POENSCHEPPER, die we zelf mogen mee uitvinden, maken en betalen... Europa zelf laten betalen voor Amerikaanse spionage... Geniaal toch?


  TOP

  03-02-2002
  Vervanging F-16 door nog meer van dat...(bis)

  Een toestel dat er niet alleen UITZIET als een grote POENSCHEPPER...

  Een geniale zet van die Amerikanen toch ? Europa op sleeptouw voor hun onderzoeksprogramma naar efficiëntere jachtvliegtuigen en dat dan nog met Europees geld en intellekt ook. En wel vlak voordat er Europese beslissingen moeten vallen voor een eigen leger. Een meesterzet in internationale politiek :
  1. Amerika dringt zo weer eens handig zijn eigen agenda op.
  2. Geholpen door zijn Britse buttler schept het verwarring en verdeeldheid door alle Europese landen individueel voor dit defensie project te enteren. (Verdeel en heers).
  3. Er is voor tijdsdruk gezorgd om te beslissen om in te 'mogen' tekenen via het 'onderzoeksprogramma'.
  4. Europa vergeet openbare aanbestedingen voor R&D en ook een eigen alternatief.
  5. Eventuele budgetten voor soortgelijk Airbus-programma worden vakkundig weggedraineerd. Mogelijke andere Europese R&D budgetten nadien mogelijk ook.
  6. Het Europees 'inschrijvings'geld (€ 1.000.000) wordt opgezogen als voorschot en borg voor verdere deelname.
  7. Met die borgsom kunnen alvast economische 'compensaties' worden beloofd en misschien betaald.
  8. De Europese breinen gaan weer eens voor Amerika werken en hun product zal degelijk en gekend zijn aan beide zijden van de oceaan, alhoewel. Een extra verbetering kan achteraf aan de Amerikaanse toestellen worden toegevoegd, net als met de eerste jumbo-jets, kwestie van altijd het overwicht te bewaren.
  9. Zoals in de Kosovo crisis worden alle Europese landen weer individueel aangepakt. Aan elk apart wordt wijsgemaakt dat alle anderen reeds hebben ja gezegd. Zo durft niemand nog uit de toon vallen en is de bestelling zo goed als rond, in het andere geval blijft er verdeeldheid. Dat is pas een win-win situatie.

  Als voorbeeldige Westerlingen die tegen 'terrorisme' zijn gaan we toch niet tegenstribbelen ? Mogen betalen om zelf te onderzoeken hoe we ons eigen Europees luchtruim zullen mogen verdedigen volgens 'internationale' standaard ! Pak die kans, mensen !  TOP

  17-02-2002
  Sluipend AMERIKAANS GEVAAR groter dan gevaar terrorisme

  Opvallend hoe deze natie zoveel geld aan bewapening uitgeeft als de volgende van de top tien tesamen. Opvallend, hoe zij overal ter wereld in oorlogen betrokken zijn en waren. Opvallend hoe natuurlijke rijkdommen en cultuurschatten van overal ter wereld naar Amerika worden vervoerd. Opvallend dat CNN vandaag plots besloot te stoppen met life weergave van het proces in Den Haag, toen de rol van de NATO in het licht kwam...

  Al sedert de moord op Kennedy is mijn geloof in de waarde van de 'American dream' aan het wankelen gegaan. Ik ben ze al die jaren nauwlettend gaan gadeslaan. En het is niet gebeterd. Het werd mij stilaan duidelijk dat uitgerekend zij zowat overal ter wereld in oorlogen verwikkeld waren en nog zijn.
  Hoe kan het dat in een lange straat de inwoners van één bepaald huis, niet alleen met hun direkte buren, maar ook met die van zowat alle andere huizen tot aan het eind van de straat het aan de stok kunnen krijgen, vroeg ik mij af. Kan zoiets gebeuren als iedereen zich op zijn eigen terrein houdt ?

  Op het eerste zicht leek het alsof zij overal als beschermers van de zwakken, die door hun direkte buren belaagd worden, opwierpen, als wijkagent van de straat. Maar hebben ze daar wel de maturiteit voor, vraag ik me op zijn minst af. Want wat blijkt : ze zijn nogal selectief in het uitoefenen van dat zelfopgelegd 'ambt', en vooral daar waar kostbare grondstoffen zitten of waar in de omgeving ervan een landingsterrein nodig is dat als verdere uitvalsbasis kan dienen.
  Bedenk dat het contract met Italië voor het grondvesten van Amerikaanse troepen niet vernieuwd wordt ? Wel, nu zitten ze aan de overkant : in Ex-Joegoslavië.

  Tweede punt dat mij is opgevallen : een bepaalde opeenvolging van fasen die steevast tot oorlog leiden:

  Eerst komen ze als toerist op bezoek, daarna als consultant. In die hoedanigheid horen ze iedereen uit (ik spreek hier uit ervaring) en zijn ze vooral geïnteresseerd in de moeilijkheden en problemen, de breuklijnen binnen de onderneming of groep of wat ook.

  Zo brengen ze het bestaan van mogelijke polariteiten in kaart. Alle gegevens worden intussen vlot naar Washington doorgestuurd.

  Dan wenden ze zich tot de 'andere groep', horen die ook uit, en beginnen op subtiele wijze, en altijd met de glimlach, potentiële anti-gevoelens op te roepen en aan te wakkeren.
  Ze doen hetzelfde bij de eerste groep. Als de polariteit sterk genoeg is praten die twee toch niet meer met elkaar. Zij daarentegen praten aan weerszijden van deze muur.
  Ze pakken tussendoor spilfiguren individueel aan (verdeel en heers) en vertellen halve waarheden, aan elk de andere helft. Dat schept minstens spraakverwarring wanneer die twee mekaar ontmoeten, maar er groeit ook wat ergernis, en geleidelijk ook wantrouwen of regelrechte haat, zelfs binnen de groepen.
  Als 'raadgevers' overschijden de 'adviseurs" of 'consultants' daarbij bewust en met graagte de bestaande hiërarchieën en structuren.
  Zij weten op die manier onder het mom van raadgeven een hele groep in rep en roer te brengen en tegen een andere groep op te zetten als hen dat uitkomt.
  Tot zover heb ik het verhaal zelf aan den lijve ondervonden.

  Het vervolg van dit verhaal zie je in die 'verre onlusthaarden' overal ter wereld : Nadat voldoende wapens en munitie geleverd zijn aan de twee partijen (de één weet het niet van de ander en het gaat via verschillende tussenpersonen), dan komen enkele speciaal opgeleide provocateurs het toneel vervoegen (special forces).

  De gemoederen worden eerst nog wat extra verhit door bemiddeling van speciaal geselecteerde, maar dan vervormde en uitvergrote, weergaven van uitlatingen van de ene of de andere via de media (die ze ofwel zelf in bezit hebben, of anders zeer aardig via 'vertrouwensmensen' en smeergeld manipuleren).

  In dat klimaat gedijen haat en nijd zeer goed en is alleen nog maar een kleine vonk nodig, en ook daar kan artificieel voor gezorgd worden : 'onbekenden' vuren een eerste schot op één van beide partijen, of vermoorden zelfs iemand heimelijk en lafhartig.
  Deze walgelijke tactiek hebben ze reeds toegepast en uitgeprobeerd op de Indianen. Maar ook in Europa zijn er op die manier oorlogen veroorzaakt.

  Daarop volgen de 'verzoeningspogingen'. Zij komen gul met hulpgoederen en met ontwerpen van 'voorstellen voor vrede' (én wederopbouwcontracten tegen betaling of lening).
  Intussen hebben ze hun troepen al ter hulp laten roepen 'om het conflict te stoppen', niet te vroeg, om eigen verliezen te beperken en de beoogde partijen zich eerst voldoende aan elkaar te laten uitputten, en indien mogelijk met de semi-geofficialiseerde medeplichtigheid van andere landen, die steevast 'geallieerden' worden genoemd, en die ze intussen al lang via één of ander verband aan zich hebben kunnen 'binden'.

  Wat zou de verborgen agenda achter deze 'operaties' kunnen zijn?
  Ten eerste een voet aan de grond.
  Ten tweede recht van spreken (het gratis voor het zeggen mogen hebben).
  Ten derde in sommige gevallen, zoals in Europa, een economische concurrent verzwakken.
  Ten vierde indirecte intimidatie ten aanzien van sommige regeringen (als die bijvoorbeeld niet zonder meer GATT akkoorden tekenen, hormonenvlees toelaten, genetisch gemanipuleerd voedsel, bananen, kernkoppen laten plaatsen enzovoort). Alhoewel voor dat laatste natuurlijk ook een even plots opduikende als verdwijnende bende van Nijvel de klus kon klaren, al dan niet gesecondeerd door een CCC die voor dezelfde druk, maar van de andere kant en voor het tegendeel moet zorgen. Staatsterrorisme dus.
  Ten vijfde, middels de vredesvoorstellen die met eigen volgehouden geweld worden opgedrongen, schuldbekentenissen of 'betalingsfaciliteiten' op termijn, liefst op zo lang mogelijke, voor eigen wederopbouwhulpcontracten ('Marshall plannen').

  En dan komen de hotelketens, met CNN voor de volgende video-oorlog, en de fastfoodketens en de caca-cola automaten enzovoort. En dan leven de consumenten nog lang en gelukkig voort in onwetendheid.

  Dat er ook weer een stuk locale cultuur overrompeld is neemt iedereen er volmondig bij. En zoals in Irak zijn er intussen nog altijd een heleboel kunstmonumenten die achter het scherm van al dat geweld kunnen weggeroofd worden 'om veilig in openbare of private verzamelingen te worden ondergebracht'. En intussen heeft de 'democratie' weer gezegevierd.

  Ex-Joegoslavië bijvoorbeeld: Wat hebben we daar allemaal gezien ? Wie heeft het ons getoond ? Wat heeft men ons willen tonen en wat niet ? Hoe werd het getoond ?
  Al zeer vroeg werden de nationale zenders gebombardeerd ! Waar kunnen wij over oordelen ? Is men de grenzen tebuiten gegaan ? Ik herhaal dat ik absoluut niet goedkeur wat daar gebeurde en dat die dictator niet veel beter is dan de dictators die elders door Amerikanen als stroman zijn aan de macht geholpen en die indien ze zich tegen hun vazalvorst verzetten ook onverbiddellijk werden nagejaagd tot in ambassades toe en meegenomen en 'geneutraliseerd'. Die dingen, de verdrukking, het verraad, zijn allemaal heel erg en onaanvaardbaar.
  Maar wat een hypocrisie om 'als politieman van de wereld' op te treden in het armste deel van het rijke Europa, dicht bij het rijke Midden-Oosten, en niet bijvoorbeeld in Oost-Timor.

  In Washington zitten ze midden de meest criminele stad van de aardbol. Hoe kan een normaal mens daar niét door beïnvloed worden ?
  En dan al die Amerikaanse organisaties in Afrika, VN, IMF enzovoort en andere soortgelijke organisaties die worden voortgeduwd door de Amerikaanse politiek, en van de Engelsen, van verdelen en heersen.

  Informeer het publiek dat het bedrogen wordt door die machtige landen die zichzelf zogezegd opofferen. Ze noemen zich de vredestichters in de wereld, maar gedurende maanden hebben ze samen gebombardeerd. Verschillende keren al.
  En dan die Amerikaanse 'vredespolitiek' ! Al die 'mensenrechten', die grote woorden, en die grote publiciteit : publiek bedrog. Wat is de waarde van kennis, als het land niet uit zijn verslaving geraakt ?
  Vandaag bombarderen ze dit land, morgen bombarderen ze er een ander, en dan laten ze zich tot kampioenen van de vrede uitroepen ! Na hier gebombardeerd te hebben gaan ze naar Afghanistan en beginnen daar, landen en volken ertoe dwingend met elkaar te vechten en intussen zelf proclamaties voor vrijheid uitroepend.

  Zet de slechte bedoelingen van deze valse leiders volop in de schijnwerpers ! Waarschuw de mensen dat ze verhinderd worden om zichzelf te zijn. Al deze landen werden vernield vanwege hun integriteit. De cultuur van deze landen is vernield in naam van valse 'democratie'. Het is heel erg noodzakelijk dat dit in het licht wordt gesteld, omdat onschuldige mensen volledig fout bestuurd worden door degenen die de macht lijken te bezitten, tenminste die om te vernietigen.

  Dus waarom toelaten dat ze maar blijven vernielen ? Daag ze uit in de media. U zult niet veel publiciteit krijgen, maar het is er de tijd naar dat zulke kwaadaardige bedrieglijke trends er niet meer door kunnen, zonder enige vorm van uitdaging van de kant van de wereldopinie.
  Waarom de weg van vernieling volgen, als de vernieler uiteindelijk zelf vernield zal worden volgens de wet van actie en reactie? De natuurlijke gang van zaken zal tenslotte de zorg over hen op zich nemen, maar intussen kunnen we veel redden door tijdig alert te maken!

  Er is een nieuwe Hitler in de wereld gekomen. Deze moet tijdig gestopt worden. Deze natie moet terug binnen haar eigen grenzen treden en de wereld respecteren.  TOP

  22-09-2002
  Met Bush als president:
  De historische klok eeuwen teruggedraaid?

  Merkwaardig dat het onzekerheidsbeginsel dat niet wordt toegepast inzake de akkoorden van Kyoto, wel wordt gerecupereerd voor gebruik in de nieuwe oorlogslogica.

  Merkwaardig dat één land, de VS, dat toevallig tijdelijk militair even de sterkste denkt te zijn, zich onttrekt aan het Internationaal Hof, aan het Internationaal Recht, om zelf rechter en partij te spelen voor alle andere landen...

  De vergelijking met Hitler is inderdaad niet ver weg te denken: het opzwepen van de gemoederen, het opgefokt patriotisme,het militair vertoon en het mobiliseren, het zich toeëigenen van steeds meer volmachten onder voorwendsel van terreurbestrijding en van enveloppen met wit poeder, het diaboliseren van andere landen, het voortdurend dreigen met dood en vernieling, het zelf produceren van zenuwgas, biologische en andere massa vernietigingswapens...
  De klok van de geschiedenis eeuwen teruggedraaid?

  Dit alles geeft een weinig fraai beeld van het beschavingsniveau van degenen die zichzelf tot keizer van het wereldrijk willen kronen. Als dit soort Texaanse beschaving de norm moet worden, dan zitten we binnen de kortste keren weer in een jungle van wetteloosheid en willekeur, dit keer op wereldschaal.

  Dat de VS onze UNO in een wurggreep hielden door ze hun wil op te dringen met dreiging van anders geen lidgeld te betalen (wat blijkbaar straffeloos kon) dat wisten we al langer. Dat ze onze UNO probeerden helemaal te hi-jacken hebben we daarna gemerkt. Maar dat ze zichzelf totaal ongeloofwaardig maken door zich nu als baas boven de UNO uit te roepen is wel het toppunt. Daarmee vallen stilaan wel de laatste maskers van de 'bevriende' NAVO bondgenoot. En wat verschijnt?

  Wat overblijft is het vertrokken verweerde gezicht van een lonely cowboy, die zich vastklampt aan de loop van zijn geweer als laatste strohalm, die wel in staat is de hele barak overhoop te schieten, maar niet echt om de wereld te leiden naar een betere wereld. Daarvoor ontbreekt de nodige maturiteit aan zijn 'beschaving'.

  Als dit soort cowboys nu de rest van de wereld gaat bezetten en dan overal het verkeer van energie en goederen regelen, dan zitten we binnen de kortste keren terug in de feodale middeleeuwen.

  Maar, wie weet,komen we zo snel terug bij het wat vergeten ideaal van de Huome Universale...

  Gelukkig is er in de wereld nog een overmaat aan ontwikkelingsgerichte democratisch kritisch denkende en sprekende vrije mensen (al zijn die in Amerika zelf steeds minder te horen). Laten die dan de edele taak van het weer veilig stellen van de vrijheid op zich nemen, nu de 'wereldleider' blijkbaar blind van wrok en woede, en dronken van begeerte naar andermans goed, zijn oorspronkelijke principes en alle redelijkheid verloochent.
  Het beste wapen daartoe: Globale Bewustmaking.

  Een doekje voor het bloeden
  Inderdaad, het VRT debat besloot zoals door de keuze van de leden voorspelbaar was in een lauwe waas van nietszeggendheid.
  Een doekje voor het bloeden dus. Maar zeker veel te klein om al het bloed op te vangen dat de internationale roversbende die zich nu in het Witte Huis heeft ingekocht weer doet vloeien elders in de wereld ver weg van huis.

  Alsof daarmee ook maar iets zou opgelost zijn. Voor de wakkere Europeaan komt de dreiging uit het westen. Er is hoge nood aan een nieuwe soort Club van Rome die een internationale onderbouwde berisping uitstuurt aan het soort verdekte dictators in de dop en ontkenners van alle menselijke waarden als een huidige VS president, die met goedkoop pyamavlag-patriotisme de gemoederen ophitst, tot hoogten die we in een bevolking sedert eind de jaren 30 niet meer hebben gezien...  TOP

  01-12-2002
  American vultures hovering over Europe again

  The coming week a shadow of American vultures is going to wipe the surface of our continent again. They are disguised as hawks, but hawks attack only in their own territory. This type of birds of death always selects foreign domain for battle field. In addition these deadly birds let others do the job, or pay for it, then collect the pieces.

  They are not heroes at all. They don't get involved, even when attacking. The night is their preferred hour for action.

  They want to collect European taxes now, for a war against another foreign country. Another oil country. If the Europeans, who clearly said they don't want this war, would pay for it, they consent implicitly to their evil deed, and make themselves accomplices, is the reasoning behind.

  It's the same game as with the so-called Joint Strike Fighter. Approach each country individually, tell them the lie that others have already consented, let them pay something, so you bind them to you for commitment, then when a sufficient number of them has not dared to say 'NO' in the end (thus avoiding to be pinpointed as 'the only one' or 'the minority'), take the lead of the band and let them do the job for you.

  Certainly deny and disregard their common organisation, the EU, take them each apart one by one, divide them and rule...

  Then blow the coal, stir up the trouble. Let your spin doctors play their role in the media to make people believe that death and destruction are unavoidable and necessary.
  And if you can get them crazy enough with your pep talk, well look, they will not only give you their money, but maybe even do the complete job, for which you let them pay instead of you.

  Quousque tandem abutere, Bush, patientia nostra?

  You can fool some people all the time.
  You can fool all the people some time.
  But, you can't fool all the people all the time...  TOP

  26-04-2003
  USA's aggression is a regression

  Like frustrated kids they reacted when their towers tumbled down. Instead of sitting still for a while and reflecting on the inner cause of what happened, they immediately reached out to whatever weak neighbour.
  Poor Afghanistan was the victim, Bin Laden was the justification.
  Then when apparently they could not get him, because as always he was too smart for them, the interest of the White House shifted 70 degrees to put another one, Saddam Houssein, into the picture.

  The regression went further back with the older frustration coming up again, dating from the time that father Bush failed to get that one. So they stumbled blindly into Iraq without passports or visa, blind and deaf to what the real world keeps thinking and saying.

  The emotional regression of the USA has reached the stage where human rights treatees and international law treatees have to be signed again, and the stage where the UNO has to be invented again, and probably also NATO has to be reinvented.

  In the meantime the American mad monster has been spitting its wild fire over the Middle-East, poisoning the whole region and the world with its stinking breath.
  It is strangling the Iraq authority with its right hand, and with its left it has opened a steeling claw over the oil reserves in the north, to burn also those in the coming decades, and to continue darkening the earth's atmosphere..

  It is cynical to think how far regression can go. Significantly for the USA it has now reached the place on earth where human culture and civilisation itself once emerged, …and may have to emerge again as far as those culture-free hooligans are concerned…  TOP

  12-04-2003 Le monstre americain

  Le grand monstre americain a des grandes pattes, une petite tête, et une longue nuque. Comparé au monstre Européen par exemple, qui a plutôt un corps réduit, des petites pattes, mais beaucoup de têtes, elles grandes et petites, sur des nuques plutôt courtes (sauf le Brittanique), mais s'il est arraché, il en reste encore suffisamment d'autres).
  Le point faible d'un grand monstre à tête unique est surtout sa longue nuque. Une fois capturée, ni pattes ni tête peuvent encore faire beaucoup plus de dégâts à leur environnement.
  Le monstre à plusieurs têtes, par contre, sera difficile à capturer, et son influence ne cessera de se répandre...  TOP

  06-11-2003
  Aan netwerk.tv:
  Landgenoten verkopen, wat hen ook wordt aangewreven?

  Wat is dat daar toch met jullie in Nederland. Zijn jullie nou echt je identiteit kwijt? Dat jullie zomaar medelandgenoten laat wegplukken (verkopen?) aan een vreemde mogendheid? Hadden jullie de kans om voor Bush te stemmen dan, dat je zo naar die vreemde president zijn pijpen moet dansen? Hij is niet de president van jullie land, hoop ik toch.
  Die Van Anmaat kende ik tot nutoe niet, maar mij lijkt hij een drogist die stoffen verkoopt aan wie erom vraagt. Is hij verantwoordelijk voor wat de koper ermee aanvangt? Is de watermaatschappij dan verantwoordelijk als iemand met een hogedrukreiniger een ander te lijf gaat?
  De reporter vroeg hem naar zijn geweten naar aanleiding van het feit dat Saddam eerder mosterdgas gebruikte (namelijk VOORDAT VA leverde), maar vroeg niet wie dan DIE lading had geleverd...
  Amerika?... Want daar zit nog het meest van dat gevaarlijk spul.
  Wanneer gaan jullie de oogschellen afvallen?
  De VS erkennen het internationaal gerechtshof NIET. Maar jullie zouden dan de schowgerechtshoven van de VS WEL gaan erkennen, en er zomaar je eigen mensen naartoe laten kidnappen? Zijn jullie nou helemaal besodemieterd?

  Wees eens wat moedig, Nederlanders, en terug jezelf. Respecteer je eigen wetten en waardigheden, die we in het oerdegelijke oude Europa delen. En verkoop die niet aan een vreemde buitenlandse mogenheid, die het waarlijk niet echt goed met jullie (en met ons) voor heeft.  TOP

  20-1-2005
  Indymedia
  Condoleesa not right. Europe to take position pre-emptively

  The new iron lady from overseas, Condoleesa Rice, has launched another new neo-order term - forepost of tyrany - and applied it unilaterally upon another US invented black list of now already 6 world countries in total.

  If the list continues growing at the pace it does then the idea might well be to gradually extend it to exactly half the number of countries in the world, so that the one half might then more easily start fighting the other half. You can of course in advance start delivering weapons to each, and then send consultants and instructors to help the one half better see why and how they should hate the other and vice versa after you promised to solve their problems. Remember they won't tell eachother anything anymore once they really do start hating eachother.

  This approach would make it easier for the self-declared leader of the world to rule according the good old Macchiavelly principle: divide and rule. Indeed, if you have mainly the power to destroy, because that is what you invested in the most in the past, and not the wisdom nor the maturity to lead the world for the wellbeing of all, then you better refer back to Il Principe's most common rule.

  And if there would be no controverse, no polarisation, no occupation, no good and evil, that would mean there is no reason for the people to be afraid, no reason for terrorists to rise, no threat, and no need for war-politicians any more to be in office.

  If there were no war-politicians in office any longer, then the arms industry would get inflated with her bombs, as these won't be thrown away on far regions any longer every so many years, just enough to renew the stocks with the aid of fresh tax payers money from the governement.

  Condoleesa is the forepost of negation of the new female power. She tends to destroy, not to create new life. The self-invented polarisation terms of the USA she incarnates and launches towards the believers, are the grassroots of new warfields in the world, far away from the own territory.

  Europe should realise that ever more of these unilaterally demonised nations are in her backyard. Europe should therefore take a firm stand right from the beginning and pre-emptively eradicate these grassroot terms formally before they grow to new wild war games without mercy. Europe should not once again let itself suck into these kinds of artificial whirlpools of violence and flat commerce but just say what it thinks of it. That's freedom.  TOP

  2008-11-05
  Noord-Amerika kruipt langzaam terug uit de modderput

  Na een verspild eerste decennium van de 21ste eeuw is er opnieuw een positief teken van ontwikkeling uit Noord-Amerika, vertegenwoordigd in de persoon en de verkiezing van de nieuwe president.

  Toch hoeft Europa en de rest van de wereld nog niet al te optimistisch te zijn over spoedige tastbare en zichtbare verbeteringen als signaal van een geëvolueerde basisovertuiging bij de Noord-Amerikanen.

  Ten eerste is er de nasleep en de inertie van de verstoringen in de wereld die door de regimes van de laatste paar decennia zijn aangericht. De koers die werd gevaren door deze mastodont kan niet zomaar in een handomdraai gewijzigd worden.

  Ten tweede, en dat is misschien nog belangrijker, is en blijft er een fundamenteel afwijkende overtuiging doorwerken. We moeten nooit vergeten waarom de voorouders van de meesten die thans de bevolking van Noord-Amerika samenstellen ooit hier bij ons vandaan zijn getrokken. Hun motieven, opvattingen, karakter en dies meer pasten vaak helemaal niet in de Europese zienswijze en manier van doen, ook als die destijds al niet ideaal was en ook nu nog voor verbetering vatbaar is. Maar de radicale breuk die in de eerste tijden van emigratie ontstond, bestaat nu nog steeds in het diepe collectieve bewustzijn zowel hier als overzee.

  Verder is het zo dat vandaag in feite niet veel veranderd is in de manier van zien en doen in de VS. Degenen die gisteren nog het Bushbeleid steunden of mogelijk maakten en dat desnoods met een Mc.Cain als boegbeeld wilden voortzetten, die lopen nu nog altijd rond en zitten in dezelfde functies en posities, ondanks de machtswissel aan de top. Het netwerk wordt niet in een ruk vervangen omdat de toppositie plots door een nieuwe president wordt ingenomen. Hij zal gauw merken dat hij door dit bestaand netwerk gebonden is, omdat hij het niet zomaar even over boord kan gooien. Het gaat om het weefsel van de samenleving zelf. En deze samenleving breidt zich op haar eigen wijze al bijna een honderdtal jaren uit over de rest van de wereld, qua netwerk. Wie met exponenten van hen in eigen land te maken heeft, moet dus goed evalueren en nadenken of het nu werkelijk met goede bedoelingen is dat samenwerking en allianties allerhande worden nagestreefd. Het voorbije verleden heeft het omgekeerde getoond, en ook het verdere verleden mag op dat punt eens ernstig getoetst worden, zelfs teruggaand tot voor de Europese wereldoorlogen. Vergelijkingen met het Amerikaans gedrag elders in de wereld toont opvallende overeenkomsten qua methode en resultaat. De methode van infiltratie, bemoeienis, vestiging, machtsverwerving, verdeling, militaire dreiging en inval als dat niet lukt, en de arrogante neiging het eigen gelijk overal en altijd, over alles en nog wat op te dringen, blijft een taaie constante door de opeenvolgende presidentsregimes heen.

  Het valt dus af te wachten of deze constante zich ook achter het lachend gezicht van de nieuwe president, zij het door anderen met of zonder hem, zal voortzetten. Het omgekeerde is nog niet waarschijnlijk.

  Europa, China, Rusland, India en andere belanghebbenden hoeven zich dus alvast niet teveel illusies te maken, en dienen bovendien nu meer dan ooit op hun hoede te zijn. Het zou immers wel eens kunnen dat in de praktijk de verstrooiende krachten die tot nog toe zelfs openlijk aan het werk waren, hun acties en invloed steels voortzetten, thans in de schaduw van en beschut door het opvallend maar uiterlijk spandoek van het mooie palmares van wat men denkt een Obama te zullen vertegenwoordigen.

  Uit die modder kruipen kan niet alleen erg lang duren, zolang blijft ook nog heel wat slijk aan alles en iedereen kleven en wordt het voort in het rond gespat. Daarvoor zal Europa heel alert uit moeten kijken, wil het zichzelf niet opnieuw verliezen.

  De extra vier jaar Bush waren absoluut nodig, opdat de wereld de ogen opende voor dat waar de VS in werkelijkheid voor staan. Of dit volstaan heeft om zich niet opnieuw zand in de ogen te laten strooien door de VS, valt nog af te wachten.  TOP

  laatste wijziging: door B.Pirard (©) 5 november 2008 16:16, email contact - Copiëren toegelaten mits bronvermelding -